TENIM NOU PARLAMENT, COMENÇA AMB UN MINUT DE SILENCI…

Ahir es va constituir el nostre Parlament sorgit de les urnes del 24 de maig. Allò que vull destacar és el fet que començà la sessió amb un minut de silenci per la dona assassinada a Sant Antoni de Portmany d’Eivissa.

Una mort violenta, que s’està investigant. Si en un primer moment les notícies apuntaven cap a la parella sentimental d’aquesta dona, el fet que l’hagin deixat en llibertat sembla que orienta la investigació cap a un altre caire. En un primer moment es va informar que l’home havia tingut denúncies anteriors per violència masclista, però no de la víctima. Independentment de com es qualificarà aquesta nova pèrdua hem de lamentar-la i hem de mostrar el nostre condol.
webcariatidesEl Parlament no podia ser sord al dolor i la tristesa que motiven aquestes morts. Dones assassinades amb violència, potser per un robatori, potser per un altre motiu. Allò ben segur és que li han llevat la vida, ja no continuarà fent feina, ja no podrà remetre doblers a la família del seu país d’origen, Bolívia.

Tenim nova Presidenta del Parlament, nova Mesa formada per tres dones i dos homes. Un Parlament bastant igualitari, 28 dones, 31 homes, fruit de la llei electoral aprovada l’any 2002, gràcies al primer Pacte, per la iniciativa de la primera directora de l’IBD, Francisca Mas Busquets.

Una cambra legislativa la més plural de la història de la nostra autonomia. Més grups parlamentaris, més diversitat. Es va veure en les promeses i juraments dels càrrecs. Fórmules noves per arrodonir la fórmula oficial, fórmules que mostren les diferències i les ganes de mostrar-les.

Una nova legislatura s’inicia, plena d’interrogants i reptes. Encara no s’ha tancat l’acord de govern, les negociacions continuen, per tant, encara no coneixem les persones que duran endavant les polítiques reflectides en un pre-acord d’acció política.

Uns dies d’incertesa, de nirvis dels equips negociadors…

Allò que hem de destacar, és que la dreta més reaccionària, més conservadora, ha tingut una representació parlamentària de vint escons del PP i dos de Ciudadanos. Les urnes els han fet perdre supèrbia, esperem que sàpiguen estar al seu paper d’oposició.

El necessari parèntesi dels dies posteriors a les eleccions fins arribar al nou govern, umpl de neguit a molta gent. Només podem tenir paciència, una vegada més confiança en els nostres representants i convenciment que siguin quin siguins els resultats mai poden ser pitjors que allò que hem viscut en la legislatura de la majoria absoluta del Sr.Bauzà i el seu partit.

I a l’estrenat nou Parlament, esperem que no hagin de fer més minuts de silenci en motiu de l’assassinat d’altres dones.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*