ENHORABONA NORDAMERICANS!

tribuna-mallorca-orgull

Bona notícia per als ciutadans i ciutadanes dels EUA, una sentència del Tribunal Suprem ha legalitzat el matrimoni de parelles del mateix sexe a tots els estats. Una gran victòria del moviment LGTBI del país més poderós del món. Un gran canvi en la mentalitat d’aquest tribunal, cinc dels vuit jutges han dictat la sentència.

En el dia que es celebra públicament l’orgull dins el col·lectiu LGTBI, ha estat una gran notícia. Un col·lectiu que ha patit la marginació, la discriminació arreu del món. Que encara la pateix a molts països que no volen reconèixer la diversitat, la llibertat de triar les persones que estimes.

matrimoni-homosexual-del-dels-que_ARAIMA20150627_0097_21En el dia que sortiran al carrer milers de persones per reivindicar aquesta llibertat, a països on se’ls reconeix i a altres on se’ls persegueix, no podem deixar de retre homenatge a totes les persones que abans han lluitat per veure aquesta normalitat en les relacions humanes. Persones anònimes d’arreu del món, majors i joves, que patiren la discriminació, la persecució, la marginació pel sol fet d’estimar de manera diferent a allò establert.

Coneixem casos de persones famoses, artistes de totes les arts, que en un moment determinat feren públic la seva tendència sexual. Uns foren aplaudits, altres perseguits. Foren models per a molts joves que veien que no eren tan estranys, que pogueren entendre la seva sexualitat.

L’enhorabona als nordamericans de bona voluntat que han celebrat aquesta sentència la vull fer extensiva a totes les persones que han conegut la seva lluita, que han estat devora elles en els moments més difícils.

I crec que aquesta victòria ha de poder encoratjar a tantes altres persones que viuen encara la marginació, la discriminació, la persecució.Les noves parelles, les noves famílies, ja són protagonistes a algunes sèries de televisió. Un fet impensable fa només uns anys que ajuda a veure com a normal la diversitat de nuclis familiars.

Convé en moments d’alegria i celebració, també pensar en el patiment, en el sofriment que han viscut com a passes prèvies a aquest reconeixement. Recordar també la intolerància que manifesten aquells que no accepten la diversitat. La injustícia que significa patir innecessàriament només pel fet d’estimar d’una manera o altra.

Sigui quina sigui l’orientació sexual de les persones, el dret a gaudir d’una vida en companyia de les persones que estimes és fonamental. El dret a formar un nucli familiar com es consideri millor. Fixau-vos, no dic família… crec que aquesta paraula està carregada de connotacions afegides, la família tradicional, la família sempre unida, la família com a model de convivència, que la realitat ens diu que no és tal. Allò que es diu…passa a les millors famílies, posau-li el que vulgueu davant, és una expressió que vol dir que per tot hi ha de tot.

I a totes les famílies hi ha diversitat, siguin les tradicionals, catòliques i apostòliques, d’altres religions monoteistes,o senzillament agnòstiques o atees. Hi ha diversitat perquè les persones són diferents, convivuen amb les seves virtuts i els seus defectes, convivuen lliurement. Allò que sí ha de presidir les relacions humanes en els nuclis familiars és el respecte mutu. La tolerància, el saber escoltar, la no imposició… siguin quins siguin els sexes dels seus membres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*