Bon vent Sra.Messeguer!

El divendres 14 de juny el Govern de les Illes Balears va cessar Manuela Messeguer, com a Directora de l’Institut Balear de la Dona.

Els dos anys de l’acció política d’aquesta quarta directora es poden qualificar com a nefastos. Per començar, una persona que accepta un càrrec polític amb dedicació exclusiva però que només exerceix un dia o dos per setmana, la resta, dedicats al seu càrrec electe, de regidora de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Des del començament, mostra menyspreu cap a les associacions de dones i feministes, sense voler escoltar-les.

Durant els quasi dos anys s’han anant tancat serveis cap a les dones: comença per l’horari de l’Oficina d’Informació i Atenció a les dones, des de la seva creació l’any 2000, atenia les dones des de les 8hs del matí fins les 18hs a la seu de l’Institut. Això havia provocat un canvi en el catàleg de llocs de feina, per l’horari de les places d’advocades, i treballadores socials .

Continuà amb el tancament de les Oficines d’assessorament jurídic descentralitzades als pobles de Mallorca, que cobrien dues advocades que es repartien les oficines en conveni amb els Ajuntaments.

En acabar el contracte, tancament del Servei de Tele-traducció per a dones estrangeres que no coneixien ni el català ni el castellà. Un servei que donaven tots els Serveis Socials dels Ajuntaments de les quatre illes, a més dels serveis específics cap a les dones, com a les Cases d’Acollida per a víctimes de violència masclista, fins i tot, l’ampliàrem a quarters de la Guàrdia Civil que ho demanaren.

No renovació del conveni de l’IBAVI -IBDona, pel qual aquest organisme donava pisos per a les dones que havien patit violència, en règim de lloguer. L’IBD era avalista durant el primer any, a més d’equipar-los amb el necessari.

Tancaments silenciosos, que deixen més desemparades encara, les dones que pateixen violència masclista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*