Dirigit als mallorquins que voten al PP

El Partido Popular, a les Illes Balears, a les darreres eleccions va guanyar amb una majoria folgada. En xifres absolutes només va augmentar uns pocs milers de vots, però, mentre gairebé tots els altres partits baixaven el PP encara sumava vots. I ens podem demanar, qui són les persones que voten al PP? Una possible resposta és que els que voten aquest partit, possiblement, siguin gent forastera ja que és difícil de creure que la gent de Mallorca voti a un partit tant antimallorquí. Ara bé, una anàlisi una mica feta des de la sociologia de barra de bar (però amb un cert rigor) ens porta a pensar que el PP ha passat per 3 moments en la seva història a les Illes Balears: una primera, que podem definir de regionalista, amb en Cañellas presidint el Govern, en la que, entre d’altres, es va aprovar la Llei de Normalització Lingüística, per tant, una primera fase poc o gens antimallorquina; una segona, protagonitzada per Matas i amb una única ideologia, construir, gastar i, de retruc, alguns (molts), robar tot el que es pugui, per tant, tampoc no va ser antimallorquí aquest PP (si deixar-nos escurats no és antimallorquinisme, es clar), així hi tot ja es varen veure alguns tics antimallorquins amb intents de modificar ja alguna normativa sobre el català; i, arribam a l’actual, amb Bauzá, que és caracteritza pel PP més clarament ideològic i quan el PP es mou per ideologia, doncs s’atraca a posicionaments “ultras españolistas” i d’aquí que l’antimallorquinisme passi a ser l’únic objectiu clar del seu funcionament. En definitiva, el PP ha fet un procés intern de forasterització, com a mínim en la seva cúpula dirigent.

Si aquestes tres etapes són certes (que en el nostre parer ho són), doncs també seguint fent sociologia de bar podem dir que, en la primera fase, el gruix important de votants del PP eren mallorquins (i una minoria en votàvem d’altres) i, els forasters (els que habiten a Mallorca hi han vingut de diferents llocs de parla castellana) votaven, bàsicament, al PSOE. Ara bé, aquests nous habitants de Mallorca de parla castellana i votants fa temps del PSOE, s’integren a la nostra societat però amb aspectes culturals tant importants com el de … menjar sobrassada, frit i demés, però seguixen parlant el mateix idioma i sentint-se orgullosos de pertànyer a un país, Espanya, que, per cert, els va tractar tan bé que varen haver de deixar els seus llocs de naixement i venir cap aquí a guanyar-se la sobrassada i el frit. Diem que no s’integren a nivell de llengua però en d’altres fets culturals si que ho fan, ja que, una altra integració és la política, passen de votar al PSOE a votar al PP. Per això, la segona etapa implica que el PSOE comença a perdre clients forasters que passen a ser clients del PP (no tots, es clar), però aquest, el PP, no perd clients mallorquins (com a mínim de manera significativa). I aquesta situació s’allarga fins a la darrera etapa en la que de cada vegada mes forasters voten al PP.

Però en tot el que diem, el que ens preocupa és que la gran majoria de mallorquins segueixen votant al PP (bé, com a mínim fins a les darreres eleccions) i per tant, els mallorquins que tenim clar que el PP, als mallorquins, l’única cosa que ens convé es que estigui només a Espanya i lluny d’aquí és pel que plantejam el següent:

Mallorquins que estau amb “ells”: Estau còmodes amb els vostres actuals comandants forasters?, vertaderament assumiu aquest discurs antimallorquí?, creieu vertaderament que el castellà està perseguit a Mallorca o que s’imposa el català? (siiii??? i quantes vegades trabuques de llengua al dia?), no vos demanau perquè el vostre President Canyelles va crear la Llei de Normalització Lingüística?, què ha canviat ara perquè l’hagueu de baratar?. Als que si vos sentiu incòmodes, vos demanaria que féssiu un pensament i vos record que hi ha intents de fer partits de centre amb obediència mallorquina i no madrilenya (llegiu Font, Melià o Pastor, m’és indiferent) o, si ho voleu més clar, el PI. Als que no enteneu ni el que vos dic, jo de vosaltres aniria al metge o, per cert, si voleu ser conseqüents amb els canvis, per exemple, a la normativa de la funció pública que heu ajudat a modificar amb el vostre vot, modificau-la així com pertoca, és a dir, si hi ha metges castellanoparlants que no podem gaudir d’ells perquè no parlen català (segons vosaltres), pensau amb tots els metges (per cert molt bons i moltíssims més) que només parlen anglès i que no podran venir a exercir a Mallorca, a la nostra funció pública, per no saber espanyol; per això vos deman que, com a mínim, sigueu conseqüents amb els vostres actes (errats) i demaneu que canviïn la norma així com pertoca, és a dir, si el tema és que poguem gaudir dels metges més bons (posant només proves tècniques) hem d’obrir les oposicions a tots els metges del món, no fos cosa que ens perdéssim la immensa majoria de metges bons que hi ha en el planeta.

O, per altre part, sabeu quin era l’únic problema que hi havia en la nostra educació? Idò no era altre (i és encara) que el del fracàs escolar. I que han fet aquests que vàreu posar gràcies al vostre vot? Idò crear normativa sobre el trilingüisme que, si teniu dos dits de front o tant en tant pensau, sabreu clarament que arreglar el problema del fracàs escolar, … que vengui Déu i ho vegi, si arreglarà res!! Bé, si; han aconseguit una cosa, crear un merder on tot funcionava amb l’excepció del fracàs escolar, que per cert no s’arregla llevant professors!!

Potser ara vos sentiu malament amb aquests fets, però vosaltres els vàreu votar. Potser ho féreu perquè vos varen dir que ells arreglarien la crisi i que tots menjaríem llonganisses i viuríem feliços. Bé, em sap greu per vosaltres que sou tant tendres i il·lusos ja que ara deveu estar més encesos que un misto, tant com nosaltres, però amb l’afegitó del sentir-se enganyats, ja que nosaltres no ens sentim enganats perquè ja no ens els crèiem i sabíem que la solució al problema de la crisi no estava en mans dels polítics, ja que havíem tocat fons i ens trobàvem (ens trobam encara) davant d’uns problemes estructurals que no canviaran amb mesures restrictives com baixar sous o retallar en el pressupost de la sanitat o l’educació. Per tant, a crear merders s’ha dit!!! i així els nostres votants miraran a una altra banda. Arreglar no arreglarem res, però emmerdant, tothom parlarà de merda i no de la manera inoperant en la que envestim la crisi econòmica.

Això si, tal com vos dic, jo vos puc entendre, potser vosaltres no votareu mai a cap partit d’esquerres, ja sigui nacionalment espanyol o nacionalment català (llegiu mallorquí si no vos agrada el mot), per les raons que siguin, cadascú té la seva pròpia identitat i una vegada feta és difícil canviar-la. Ara bé, pensau amb la vostra cartera (que no apujarien els imposts varen dir, que no ho han fet?). Pensau amb el vostre benestar (qui atendrà la vostra salut o l’educació dels vostres fills?, anirem a la privada?, però si ens retallen els sous o els petits empresaris no cobren, com anirem a la privada?). Si teniu a casa vostre alguna persona depenent, una padrina, el vostre pare, … supòs que ja sabeu de la retallada que han pegat a l’aplicació de la Llei de Dependència i si no vos heu assabentat és perquè sou molt rics. Pensau amb aquesta llengua que parlau, recordau que la parlau ja que la vos va ensenyar la vostra mare, pensau que més de dues vegades heu presumit de ser mallorquí; i això, ser mallorquí, s’exerceix amb aquesta llengua, el català que parlam a Mallorca (ja estic fart de sentir defensors del mallorquín xerrant en castellà). En definitiva, perquè no pensau amb els vostres interessos? No cal que penseu que creure amb Mallorca es ser nacionalista, creure amb Mallorca també és garantir els meus drets i els meus interessos. Sabeu quants de doblers dels nostres impostos se’n van a fora i després el nostre Govern de les Illes Balears no té ni un punyeter euro per fer coses absolutament necessàries? Per tant, els qui llegiu aquest escrit i sou votants del PP vos deman que penseu amb vosaltres, amb els vostres interessos i que, només una vegada, penseu si ser d’Espanya amb les actuals condicions val la pena o ens cal repensar que volem fer els mallorquins i cap on volem anar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*