Galletas Artiach contra la Fira del Llonguet

tribuna-mallorca-llonguet

Galletas Artiach contra la Fira del Llonguet

M. V. / 14 de novembre de 2016

Si aquest any la societat illenca es va escandalitzar pel procés judicial al qual es va veure abocada la marca Pep Lemon, ara és el torn d’una festa popular de Palma.

La Fira del Llonguet de Palma s’ha vist immersa en altra acusació de plagi per part de Galletas Artiach, propietat d’Adam Foods. L’acusació es fundamenta en la caracterització del llonguet protagonista del cartell de la Fira del Llonguet. Un llonguet que la marca de galetes veu com “idèntic” a la galeta carateritzada que representa les galetes Marbú Dorada. La mascota de la fira del Llonguet, en Tià Llonguet, ha estat vista com un plagi i la companyia ho ha denunciat davant l’Oficina de Patents i Marques.

L’Associació de Veïns des Pil·larí, barriada de Palma on se celebra la Fira del Llonguet, disposa d’advocat i ja ha presentat al·legacions. L’Associació ha declarat que les possibles semblances “son relatives i d’escasa importància a efectes jurídics”. A més a més, declaren que es tracta d’una oferta i d’un producte totalment distints. Cal recordar que Pep Lemon ja va passar per un procés semblant (en aquest cas relatiu a la denominació i no a la imatge) i va perdre el judici contra la companyia Pepsi Co., amb tot allò que ha suposat per a la marca i per a una empresa d’aquestes dimensions.

Ara només queda esperar el resultat i veure quina és la voluntat de la justícia. Una justícia que, tenint en compte els precedents, no sol tenir en compte el bé comú i sol fer prevaldre els drets individuals per sobre dels col·lectius.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*