Neix Estudiants en Xarxa

tribuna-mallorca-estudiants-en-xarxa

Pere Garau / 23 de novembre de 2016

Tribuna-Mallorca-Estudiants-en-XarxaAquest dimarts s’ha presentat Estudiants en Xarxa, una nova candidatura que es presentarà a les properes eleccions del Consell d’Estudiants i Claustre de la Universitat de les Illes Balears. L’acte ha estat a la UIB i ha consistit en la lectura d’un manifest, una taula rodona, en la qual s’han debatut les condicions en què es troba l’alumnat, l’estat de la universitat i altres qüestions que afecten a tots els estudiants de la UIB; per a finalitzar l’acte s’ha plantat un teix, arbre que l’agrupació ha triat com a símbol de la seva proposta.

 

Us deixam el manifest que han llegit:

«Estudiants en Xarxa neix d’una reflexió de diferents col·lectius de la universitat, entre ells el SEPC, l’Assemblea d’Estudiants UIB i Joves de Mallorca per la Llengua, a més de moltes altres persones que, a títol individual, aposten per a una millor universitat.
L’activisme, l’organització estudiantil, l’esperit crític i la necessitat de fer respectar els nostres drets com a estudiants, ens ha duit a fer una passa endavant. Per això ens presentam a les pròximes eleccions i estam avui aquí.
Fruit de varies trobades, per les diferents inquietuds existents entre nosaltres, hem arribat a la conclusió que cal una aposta transformadora per al Consell d’Estudiants i el Claustre.
La desinformació en la que ens veim immersos dins la nostra universitat, ens fa ser ignorants dels òrgans representatius a la UIB. Tenim coneixement de totes les decisions que pren el Consell d’Estudiants? Ens demanen què volem? Aquesta és una de les raons que ens portà a formar aquest col·lectiu, amb la finalitat de crear mecanismes que fomentin més la participació dels alumnes en la vida universitària.
Estudiants en Xarxa està format per membres de diferents sensibilitats i aposta per a un model organitzatiu assembleari i divers per a que totes les formes de pensament tenguin veu i vot. Volem defensar el dret de l’alumne a ser informat, a tenir una representació digna i a no ser enganyat a l’hora de recaptar vots.
Aquest acte no és tan sols una presentació de campanya. Volem donar-vos veu i que hi participeu amb nosaltres i, així, fer entre tots un projecte comú. Volem fer de la nostra universitat una universitat dinàmica, que aposti per a la transparència i un model socioeconòmic sostenible i just. Hem de dignificar i fer d’altaveu de la nostra llengua i cultura, perquè la màxima institució acadèmica de ca nostra hauria de tenir clara la importància de la normalització lingüística. L’ecologisme, el feminisme i la democràcia han de ser i seran pilars de la nostra universitat.
Així que ens agradaria compartir amb vosaltres algunes de les mancances detectades en la universitat a partir de la nostra anàlisi i algunes de les propostes que tenim per a millorar-la: reivindicam la millora del transport públic. Volem posar en marxa un protocol feminista i LGTBI contra agressions masclistes i homòfobes que, actualment, segueixen existint. Demanam que les classes s’impartesquin en català i que continuï la paralització del 3+2. Apostam per la promoció d’esdeveniments culturals i d’oci alternatius i saludables al campus (com és la “Finifesta”, en la qual vam ser part de l’organització). A més, de la creació d’espais comuns a cada facultat i la correcta gestió ecològica del campus. Impulsant la participació dels estudiants en tot el que ens afecti, integrant als nouvinguts.

Entre tots construïm la universitat que volem, TEIXIM XARXA!»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*