Enderrock mostra el gust musical de les polítiques catalanes

tribuna-mallorca-enderrock2

M. V. / Dissabte 03 de desembre de 2016

Aquest dijous, dia 1 de desembre, la revista Enderrock va inaugurar l’any dedicat a les Dones i la Música. Aquesta inauguració es va dur a terme mitjançant la presentació de ‘100 veus femenines de la música catalana’, un número monogràfic de la revista Enderrock dedicat a les dones i la música. A més a més, distribueix gratuïtament el CD recopilatori Femení i plural (EDR Discos, 2016) amb una vintena de cançons que mostren aquesta escena femenina emergent catalana.

Per aquest número de desembre, la revista ha comptat amb la participació de ‘sis altres veus’ de la política catalana, les quals han escollint sis discos i sis cançons: Carme Forcadell, Ada Colau, Neus Munté, Inés Arrimadas, Andrea Levy i Anna Gabriel.

Lluís Llach i Sau són els artistes preferits de les polítiques catalanes. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, elegeix la cançó “Venim del nord, venim del sud” i l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, “I si canto trist”. Anna Gabriel confessa que va fer un treball de recerca sobre el cantautor de Verges i la consellera de la Presidència, Neus Munté, se’n considera una fan. Per la seva banda, l’himne “Boig per tu” de Sau uneix la cap de l’oposició Inés Arrimadas –que la va utilitzar de banda sonora al seu casament– amb la presidenta del Parlament, que la considera “un gran acompanyament vital”.

La portaveu del govern Neus Munté tria The Beatles com a grup de referència, la diputada popular Andrea Levy elegeix els britànics Pulp, l’alcaldessa Ada Colau s’inclina per la banda sonora Amarcord de Nino Rota, Inés Arrimadas mostra la seva cara rockera amb Led Zeppelin, la presidenta Carme Forcadell s’acompanya de les notes clàssiques de Mozart, i finalment la diputada de la CUP, Anna Gabriel, manifesta el seu compromís amb la música i les dones a través dels valencians El Diluvi i les cançons d’Ovidi Montllor, Extremoduro i Zoo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*