Autodeterminació i Països Catalans a debat

Enguany, el Grup Blanquerna s’ha refundat com a think tank sobiranista i com espai de debat i reflexió, plural i transversal que, des de posicions crítiques i transformadores, treballa al servei de Mallorca i dels Països Catalans.

El Grup Blanquerna s’ha proposat treballar en tres eixos:

– Promoure la idea que els mallorquins i mallorquines necessitam un estat al nostre servei.

– Denunciar el maltractament a que sotmet l’Estat espanyol els ciutadans i les ciutadanes de Mallorca.

– Estrènyer llaços amb la resta de Països Catalans.

Aquest proper cap de setmana es farà el XXVII SEMINARI BLANQUERNA que, com cada tardor, organitza el Grup Blanquerna.

Enguany, aquest Seminari, estarà dedicat a reflexionar a l’entorn del Dret a l’Autodeterminació i a analitzar el procés sobiranista que viu el Principat de Catalunya i les seves conseqüències a les Illes Balears i a la resta de Països Catalans.

Entre els ponents d’enguany, hi haurà els intel·lectuals més destacats del país, com Damià Pons, Joan Francesc Mira, Muriel Casals, Antoni Rico… I els principals representants de les forces polítiques de Mallorca com Francina Armengol, Biel Barceló, David Abril, Josep Melià, Manel Carmona i Joan Lladó, i del Principat de Catalunya com Josep Rull (CiU), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (ICV) i Quim Arrufat (CUP).

El Seminari Blanquerna ha estat sempre, des del primer fins el de l’any passat, una aportació positiva al debat públic de la nostra comunitat nacional. El d’enguany, ben segur, també ho serà.

Esperem que servesqui per clarificar posicions, conèixer amb més profunditat les propostes de cada formació política i escoltar els arguments dels nostres millors intel·lectuals en aquesta fase històrica que ens ha tocat viure.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*