Mallorca serà la seu de l’11a Trobada de Gestors de Patrimoni Mundial de l’Estat

tribuna-mallorca-serra-tramuntana-patrimoni

G. B. / Divendres 9 de desembre de 2016

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports ha confirmat al Consell que s’ha triat Mallorca com a seu de la Trobada de Gestors de Patrimoni Mundial a l’Estat espanyol. S’ha elegit Mallorca com a seu de l’onzena edició d’aquesta trobada, que es durà a terme durant la tardor de 2017.

Per tant, es confirma la petició que el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial va fer i, d’aquesta manera, l’illa es convertirà en el punt central del mapa de patrimonis mundials.

Durant l’encontre, es parlarà i es debatrà sobre temes que afecten els béns declarats per la UNESCO. Tot i que se celebrarà durant la tardor de 2017, encara s’ha de decidir el lloc de trobada i el programa de les jornades. No obstant això, des del Consell asseguren que hi haurà alguna excursió per la serra de Tramuntana perquè els assistents puguin observar el patrimoni mundial que tenim a Mallorca.

Durant els propers mesos hi haurà distintes reunions entre el Consell i la Subdirecció General de Protecció del Patrimoni Històric del Govern d’Espanya per anar concretant l’organització de la trobada.  

 

Trobada de Gestors de Patrimoni Mundial de l’Estat espanyol

Aquestes trobades són un fòrum anual consolidat en què es propicia l’encontre, l’anàlisi i el debat dels problemes amb què es troben dia a dia els gestors dels llocs inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial.

El seu objectiu sempre ha estat redundar en una millor i més eficaç conservació així com poder crear una xarxa de contactes entre tots els gestors que treballen sobre aquestos béns.

La Trobada s’ha celebrat anualment des de l’any 2007 i s’han reunit més d’un centenar d’assistents que pertanyen a diferents administracions i institucions. Totes aquestes persones són gestors de llocs inscrits en la Llista del Patrimoni Mundial, com conjunts històrics, monuments, itineraris culturals, parcs naturals, jaciments i abrics d’art rupestre, zones arqueològiques, paisatges culturals, etc.

La trobada de gestors de 2016 es va dur a terme a la ciutat de Burgos i en nom del Consell hi varen assistir el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el responsable del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

L’any 2009 es va celebrar a Eivissa amb la temàtica ‘Els plans de gestió dels béns Patrimoni Mundial’.