EIXAMS: 1r Aplec per la Diversitat Afectiva dels Països Catalans

tribuna-mallorca-eixams

Tribuna Mallorca / Dilluns 12 de desembre de 2016

 

EIXAMS, el primer Aplec per la Diversitat Afectiva dels Països Catalans, és un esdeveniment que sorgeix de la voluntat d’un grup d’activistes de l’àmbit de les no-monogàmies ètiques amb l’objectiu de crear un espai de relació, pensament, diàleg i col·laboració amb tot l’espectre de lluites afins, tot posant al centre de la mirada els espais feministes, LGBTI+, queer i anticapitalistes del territori.

Consistirà en una trobada-convivència de tres dies a les Terres de l’Ebre en format desconferència oberta a tots els col·lectius i persones interessades a pensar conjuntament la realitat i enriquir-nos amb el que metafòricament anomenem interpol·linització.

 

Ideologia

Eix temàtic principal: la diversitat afectiva en les seves diverses formes compreses dins de les no-monogàmies ètiques (tals com poliamor i anarquia relacional), les seves pràctiques i els seus activismes.

Eix dels feminismes: EIXAMS és un espai feminista, antipatriarcal, LGBTI+ i interseccional basat en la comprensió i pràctica activa del concepte de consentiment per part de totes i cadascuna de les persones que hi participen. Es concep com un espai d’aprenentatge sobre els privilegis de classe, gènere, orientació i identitat sexual, migració, i altres. Alhora, però, són sempre en cerca d’un espai segur per a totes les participants, que ha de ser responsabilitat de tothom. Per això han elaborat un codi de conducta que totes les participants han de seguir.

Eix de la llengua i el territori: EIXAMS té com a marc de referència territorial els Països Catalans. Dins d’aquest eix l’objectiu és doble: potenciar la llengua catalana i fer entrar les no-monogàmies al mapa d’activismes del territori.

Eix economicosocial: EIXAMS és un espai anticapitalista i ecologista, especialment en els vessants de cerca de formes d’organització econòmico-socials-familiars alternatives a les imposades per l’economia actual i cerca de formes de consum respectuoses.

 

Format

Desconferència: això significa que l’equip organitzador fixa les dates, lloc, ideologia, codi de conducta i qüestions logístiques de l’esdeveniment, però no el contingut. És responsabilitat de les participants omplir de contingut els espais per a les xerrades i tallers. Aquestes poden ser debatudes i consensuades amb l’organització o decidides in situ.

 

Dates, lloc, allotjament i preu

La trobada tindrà lloc durant el cap de setmana del 17-19 de febrer de 2017 a un alberg proper al Delta de l’Ebre, per a facilitar que hi pugui assistir gent de tot el territori. L’accés amb transport públic és senzill des del sud i des del nord, i l’organització mirarà de posar un cotxe per a cobrir la distància des de l’estació de tren més propera a l’allotjament. L’alberg és adaptat a les diversitats funcionals i oferirà menú omnívor i opció vegana. El preu, que cobreix l’estança en pensió completa i habitacions compartides més les despeses d’organització, estarà al voltant dels 80 €.

Les activistes interessades en participar i que per raons econòmiques no poden accedir a l’esdeveniment, poden contactar amb l’organització perquè negocii subvencions parcials per part d’altres assistents amb més possibilitats econòmiques.

L’esdeveniment està obert a la presència de les famílies dels participants, però amb certes condicions de seguretat i operativitat. Si per venir necessites que la teva mainada també hi assisteixi, si us plau contacta amb l’organització per poder-ne parlar
Edat mínima: Lamentablement, degut a que la organització no podem assumir responsabilitats civils excessives, l’assistència està limitada a persones majors d’edat.

 

Organització

Som la Noemí, la Sara, la Cristina, el Dos, el Pere, el David i l’Ignacio, reunides en un col·lectiu d’activistes de les no-monogàmies ètiques que hem anomenat EIXAMS i que neix amb l’objectiu d’organitzar aquesta trobada anualment. Tenim bagatge i relació amb col·lectius feministes, lgbti+, grups anticapitalistes, grups de criança, i lluites afins. Part d’aquest equip formen part també de la organització de la trobada International OpenCon Catalonia (opencon.cat) des de fa 5 edicions, i és aquest bagatge el que ens ha ensenyat què cal per aconseguir un cap de setmana útil i inoblidable. Ens podeu contactar a: aplec@eixams.cat