Tardor de dones?

Començàrem la tardor amb un dia internacional, el 28 de setembre, per a un avortament legal i lliure arreu del món. Commemoració que se celebrà a Palma amb una cadena humana, a la plaça d’Espanya, i tingué nul ressò als mitjans de comunicació. Era el dissabte abans de la gran manifestació de la marea verda, i passà sense pena ni glòria. A altres llocs del món, sí que vérem grans manifestacions de dones joves i no tant, reivindicant el dret a una maternitat responsable i lliure.
Passats uns dies, el col·lectiu feminista FEMEN reivindicà al Congrés que l’Avortament és sagrat, escrit damunt el seu pit. D’això sí que se’n parlà i se’n feren acudits!

El divendres 11 d’octubre un dia internacional de les nines, més desconegut que altres. Una data per recordar els matrimonis forçats a nines menors de 14 anys, i demanar la seva desaparició, una data per recordar el treball infantil, de nins i nines, a països que fabriquen aquelles peces de vestir, o d’esport, que després venen les grans marques transnacionals. També per recordar l’ablació forçada a tantes nines, a certs països, que no té cap justificació ni base religiosa. L’Institut Balear de la Dona i l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor feren un cartell, amb una nina rossa i mona, demanant lluir un llacet rosa…el trobareu al feisbuc. Era tan maca! Això sí res de reivindicar ni denunciar. Ara són dirigides , ambdues entitats, per dones del Partit Popular que creuen fermament en els colors diferents segons el sexe de l’infant que neix.

El dimarts 15, dia internacional de la dona pagesa. També aquí veurem dues versions. La reivindicativa , com les jornades a Madrid d’Intermón Oxfam que mostren la lluita de les dones pageses a Centre i Sud d’Amèrica, i altres indrets del món. Dones lluitadores, pageses, que es fan càrrec del conreu de la terra, i de l’atenció a la família, nines, i persones grans. Als telediarios veurem les trobades de les associacions del camp, que tenen aquest dia un record per a les dones que hi treballen. Asaja potser convidi les dones a un dinar, i amb el Conseller Company gaudeixin de quatre acudits. Crec recordar que ho ha fet cada any.

El proper 19, dia internacional contra el càncer de mama. Aquí sí veureu Ajuntaments i edificis oficials amb una pancarta i un gran llaç rosa de l’Associació espanyola de lluita contra el càncer, AELC, que dedica especialment aquest dia a les dones que pateixen aquest tipus de càncer. Hem de recordar que amb les retallades de la Consellera Castro, i la del Sr. Mesquida, ambdós metges, ja s’acabaren les revisions preventives, i ara ja no es fan les mamografies a les dones majors de 50 anys. Ara el telèfon de la detecció precoç no respon mai, i et recomanen que facis reclamacions per escrit, només perquè en tingui constància, no pensen posar-ho en funcionament de bell nou.

Tardor de dones, però no he dit feminista. Dies internacionals, encara queda el més conegut el 25 de novembre dia mundial contra la violència contra les dones, la violència masclista.

Potser mereixerà un altre article, però pensau que nines la pateixen, la penúltima víctima , a Tàrrega , tenia 14 anys, dones pageses també, i callen massa sovint, dones malaltes, i dones sense adjectius, de tota condició econòmica, de qualsevol tipus de formació i estudis, de qualsevol religió o creença, la sofreixen. N’haurem de parlar, sens dubte, i sobretot, actuar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*