Enllaçats fa una crida per fomentar la unitat i l’ús social de la llengua

tribuna-mallorca-enllacats

Tribuna Mallorca / Diumenge 18 de desembre de 2016

Aquest dissabte, 17 de desembre, ha tingut lloc la trobada anual d’Enllaçats per la Llengua a Castelló de la Plana. En la trobada d’aquest any, la xarxa d’entitats ha decidit centrar el seu discurs en demanar a les institucions mesures concretes per fomentar la unitat i l’ús social de la llengua catalana.

La trobada ha servit per fer balanç dels objectius plantejats, de les accions endegades i de les fites assolides d’aquest 2016. Des del col·lectiu, informen que d’ençà que començaren la campanya per un Espai de Comunicació en Català s’han produït avanços en aquest camp com és la recepció del Canal 33 i el 3/24 a les Illes Balears, la recepció d’IB3 al Principat, l’aprovació de la resolució del Parlament de Catalunya que insta el seu govern a constituir el Consell Audiovisual Català amb la participació dels governs de les Illes Balears i el País Valencià.

No obstant això, també fan notar que encara falta la posada en marxa de la radiotelevisió valenciana que, tot i haver-se anunciat per al mes d’octubre, encara no s’ha fet efectiva. «És molt important per a la pervivència del català comptar amb mitjans de comunicació en la nostra llengua a tot el territori i que es compleixin els compromisos adquirits pel Govern espanyol quan va ratificar la Carta europea de les llengües que regula el dret a rebre les ràdios i televisions públiques que tenen la mateixa llengua».

Des d’Enllaçats per la Llengua anuncien que aquesta campanya no atura aquí, que continua. Han acordat plantejar noves propostes per aquest 2017 pel conjunt del domini lingüístic, des de dos criteris bàsics; que tinguin en compte l’especificitat de cada territori del domini dins el context general i que es basin en objectius realitzables a curt i mitjà termini.

Per al 2017, Enllaçats per la Llengua planteja tres grans eixos de treball:

  1. L’enfortiment de la unitat de la llengua a tot el domini lingüístic
  2. Mesures de foment de l’ús social del català
  3. Aprofundir en la coordinació de les accions de les entitats per la llengua de tot el domini lingüístic

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*