Es constitueix l’associació Avançam pel dret a decidir

tribuna-mallorca-avancam

Tribuna Mallorca / Dimarts 03 de gener de 2017

Aquest divendres, 30 de desembre, s’ha constituït a Can Alcover l’associació Avançam pel dret a decidir, formada per regidors de les corporacions locals i consellers electes dels Consells Insulars de les Illes Balears.

A dia d’avui, Avançam ja compta amb 112 regidors i consellers adherits, tots ells de Mallorca, que formen part de diferents forces polítiques. Des de l’Associació esperen comptar amb la incorporació de més regidors, en especial de les altres illes. A més, valoren molt positivament que el dia de l’inici oficial ja s’hi hagi adherit un nombre tan important de càrrecs locals i insulars.

L’Assemblea ha aprovat els estatuts de l’Associació, els quals fixen l’àmbit territorial de les Illes Balears per dur a terme les seves activitats i, a més, determinen que els objectius principals seran «esdevenir un espai de debat on compartir idees, iniciatives, experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per dur els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera cap a l’autogovern i la sobirania fiscal, i cap a un escenari en què sigui possible decidir lliurement el propi futur com a poble i la conveniència de comptar amb estructures pròpies d’un Estat lliure i democràtic. Igualment, es vol  conscienciar la ciutadania pel que fa als objectius ja esmentats d’exercir el dret a l’autogovern, de recaptar i gestionar tots els recursos econòmics que es generen i de decidir el propi futur com a poble».

Finalment, l’Assemblea ha elegit la primera Junta Directiva que coordinarà l’Associació durant els dos primers anys i que està formada pels següents regidors:

  • President: Miquel Oliver (Manacor)
  • Vicepresidenta: Margalida Seguí (Banyalbufar)
  • Tresorer: Andreu Castanyer (Sóller)
  • Secretari: Pere Fuster (Capdepera)
  • Vocals:

                       Catalina Munar (Sa Pobla)

                       Maria de Lluc Bauzà (Vilafranca)

                       Dídac Alcalà (Valldemossa)

                       Pere Josep Bauzà (Petra)

                       Helena Paquier (Palma)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*