Ha mort l’activista cultural Paquita Bosch

tribuna-mallorca-paquita-bosch

Tribuna Mallorca / Dimecres 10 de gener de 2017

Aquest dimarts ha mort, a Calvià, Paquita Bosch i Capó, que l’any 1985 va fundar, juntament amb Climent Garau i Josep Maria Magrinyà, el Grup Blanquerna.

Na Paquita Bosch, Juntament amb el seu espòs Josep Maria Magrinyà i Brull (Barcelona 1921 – Palma, 2014) va impulsar el Moviment Escolta a Mallorca, projecte en què hi va estar implicada entre els anys 1965 i 1977.

L’any 1985, juntament amb el seu espòs Josep i Climent Garau i Arbona (Palma, 1924 – Bunyola, 2015), va fundar el Grup Blanquerna destinat a promoure l’estudi i la reflexió de la realitat nacional de Mallorca, i la formació dels joves des d’una perspectiva cristiana i de progrés. L’any 1986 va formar part del secretariat a les Balears del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana i posteriorment s’integra a l’equip professional del l’Obra Cultural Balear.

Paquita Bosch va merèixer el premi d’actuació Cívica de la Fundació Carulla, El premi Maria Ferret (2003) i una Menció d’honor dels premis 31 de Desembre. Na Paquita Bosch va rebre el reconeixement de l’actual Grup Blanquerna en el marc de l’acte de celebració del 30 aniversari de la fundació de l’Entitat que es va celebrar el mes d’octubre de 2015 a Sant Francesc de Palma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*