AnimaNaturalis denuncia la passivitat de la Conselleria davant les il·legalitats taurines

tribuna-mallorca-toros

Tribuna Mallorca / Dilluns 16 de gener de 2017

El portaveu de Mallorca Sense Sang, Guillermo Amengual, va presentar el passat 10 de novembre una denúncia davant la Conselleria d’Agricultura contra el finançament fraudulent per part de l’Ajuntament de Muro de la correguda de toros del 19 de juny. Aquesta denúncia censura el tracte de favor que té el sector taurí i els ajuntaments que donen suport al maltractament animal a Mallorca per part d’aquesta Conselleria.

Amengual recorda que a les Balears està prohibit, per llei, el finançament d’espectacles on es maltracti animals i no entén com després de més de dos mesos la Conselleria d’Agricultura no s’hagi pronunciat al respecte. Des de la campanya Mallorca Sense Sang demanen la dimissió del batle de Muro, Martí Fornés, per utilitzar fons públics de forma fraudulenta de manera continuada.

A més, AnimaNaturalis va emprendre mesures legals contra l’Ajuntament de Muro per incomplir la llei de benestar animal i adquirir 400 entrades (10.000 euros) per a la correguda de bous del passat 19 de juny amb fons públics estant prohibit per la llei. Des de la campanya antitaurina recorden que aquest no és l’únic incompliment de la llei de benestar animal ja que també permeten l’assitència de menors a les corregudes de toros, permeten fer botellón a les portes del coliseu mallorquí i permeten posar altaveus amb més decibels dels permesos per les ordenances públiques.

Amengual declara que l’ús de diners públics en activitats prohibides per la llei és un fet molt greu i que ha de tenir conseqüències. «Les autoritats competents no poden quedar-se de braços plegats davant fets d’aquesta gravetat. Cal parar els peus a la màfia taurina i a les institucions que ajuden amb diners públics a una activitat que si no fos per les subvencions que rep fa temps hauria desaparegut» , declara Amengual.

Des d’AnimaNaturalis asseguren que aquesta quantitat de deu mil euros pot ser superior ja que l’empresari taurí que volia tancar la temporada taurina a Muro va haver de cancel·lar la correguda de jònecs programada per la inundació de la plaça de toros. I ara reclamen 3.000 euros d’indemnització al consistori de Muro.

«Si accedeixen a pagar la indemnització sol·licitada seran 13.000 euros els invertits per l’ajuntament de Muro, que segueix abocat a infringir les lleis i ordenances autonòmiques», declara Amengual.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*