Enorabona, Carme Riera!

Enhorabona, Carme, per l’entrada a la Reial Acadèmia Espanyola i enhorabona de bon de veres pel teu discurs. L’he pogut llegir gràcies al web de l’Arabalears, així com la resposta d’en Pere Gimferrer.

He llegit les cròniques culturals i l’apartat de societat de l’acte del dijous 7 de novembre. No cal comentar-les en un article, ja són motiu de converses informals, com anaves vestida, i com na Letizia; què bé ha quedat sa mare a les fotos!, i altres per l’estil.

El més important és que has estat la vuitena dona en entrar, en més de tres-cents anys!

Allò que quasi bé tots els mitjans han destacat ha estat l’absència d’algun representant del Govern de les Illes Balears. Ni del Consell de Mallorca. Ha estat un fet insòlit ja que tant el Sr.Bauzà com la consellera responsable Sra.Camps són uns ferms defensors de la llengua castellana, i haguessin pogut utilitzar aquest acte per reafirmar la seva españolidad. En canvi, enviaren un twitter reproduït a alguns mitjans, “Des de Balears molt orgullosos de s’ingrés de s’escriptora i filòloga mallorquina @CarmeRiera…ofic a sa RAE”

I què hem de dir? Segurament la seva absència pot considerar-se un regal ja que en un dia així, ja hi ha prou nirvis com per fer rendez-vous a segons qui, però apart de les preferències personals, no deixa de ser un fet reprovable des del punt de vista del protocol institucional, això que agrada tant a la gent de dretes.

Tampoc és estrany, si ho anam a mirar. Una Consellera d’Educació que professionalment és agent de la propietat immobiliària i en prendre possessió del seu càrrec, oficialment inclou Cultura, confessa que no en sap gens d’allò que li han encomanat…hem d’esperar una mica de sensibilitat, de savoir fer com diuen els francesos?

I d’un apotecari que es dedica a fer de President compaginant amb la farmàcia i els seus negocis privats, que menysprea el Parlament per anar a la festa de La Razón on coincideix amb la princesa del pueblo Belen Esteban? un president que menysprea la llengua catalana, nostra segons l’Estatut d’Autonomia, i dedica els seus esforços a crear falses polèmiques, enlloc de treballar per a les persones que viuen a les nostres Illes, què podem esperar d’un apotecari així?

I d’una Presidenta del Consell de Mallorca que tanca televisió de Mallorca , deixa la institució baix mínims, retallant en cultura, patrimoni, dels quals en té les competències així com en serveis socials, i altres.?

Aquesta gent, no són com nosaltres. Si has dit que no combregues amb el TIL, ni aigua! Si ets reconeguda per la Generalitat de Catalunya, que hi envia el seu Conseller de Cultura, ets una catalanista, i ja saps, per ells vol dir el dimoni!

No són com nosaltres que sabem respectar la pluralitat i la diferència que hi ha a la nostra societat, que sabem valorar la ciència, que reconeixem emocionades la vàlua de les dones escriptores, creadores, filòlogues com tu mateixa.

Enhorabona, Carme, de bell nou. Per la teva obra, per la teva dedicació a la investigació i la recerca, per la teva tasca. I bona feina a la Reial Acadèmia Espanyola, esperem que et permeti continuar amb la creació literària.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*