La Policia Local obre un canal per denunciar delictes d’odi

tribuna-mallorca-delictes-odi

Tribuna Mallorca / Dimarts 17 de gener de 2017

La Policia Local de Palma ha obert aquest dimarts una nova via per denunciar els delictes d’odi que puguin sofrir els ciutadans. Es tracta d’un número de telèfon (650781644) i un correu (stop.odi@pol.palma.es) on qualsevol podrà comunicar que ha estat víctima d’aquest tipus de delicte.

El batle de Palma, José Hila, i la regidora de Seguretat Ciutadana Angélica Pastor, han estat els encarregats de presentar aquest servei a més de 50 associacions religioses, culturals, LGTB o ONG, entre altres. Hila els ha agraït l’assistència i ha demanat la seva col·laboració per difondre aquest nou canal. D’altra banda, Pastor ha explicat la necessitat de crear el servei perquè es denunciïn més els delictes d’aquest tipus. A la presentació també hi ha assistit el regidor d’Igualtat, Aligi Molina.

Quant al funcionament del servei, després de produir-se la denúncia, la Policia Local s’entrevistarà amb l’afectat i realitzarà un seguiment del tema, on podrà participar el policia tutor o policia de barri en una primera fase. Posteriorment, i en coneixer la gravetat de la situació, expliquen que es comunicarà a l’organisme competent, Policia Nacional, Jutjat  o Fiscalia, i seran aquests els encarregats de la investigació.

Des de la Policia Local de Palma afirmen que prop del 85 % dels delictes d’odi no es denuncien, bé per desconeixement, per por o per desconfiança dels afectats.

 

  • Àudio José Hila

 

  • Àudio Angélica Pastor