L’OEPM desestima el recurs d’Adam Food; victòria per a Tià Llonguet

tribuna-mallorca-llonguet

Tribuna Mallorca / Divendres 20 de gener de 2017

L’Oficina Espanyola de Patents i Marques desestima el recurs de la multinacional Adam Food, propietària de Marbú Dorada, i dóna la raó a l’Associació de Veïns del Pil·larí de Palma.

Aquest dijous, dia 19 de gener de 2017, l’Organització Espanyola de Patents i Marques (OEPM) ha emès un dictamen favorable per a l’Associació de Veïns del Pil·larí, després del recurs interposat per Galletas Artiach, propietat de la multinacional Adam Food, en el qual s’oposava al registre de marca de la Fira del Llonguet i al·legava que ‘Tià Llonguet’ era un element gràfic idèntic al de les galetes Marbú Dorada.

L’Associació de Veïns del Pil·larí de Palma ha realitzat un comunicat per tal de celebrar que s’han complert les seves «aspiracions legítimes de registrar amb èxit la caracterització del llonguet que representa aquesta fira gastronòmica popular i que respon al nom de Tià Llonguet». A més a més, han recordat que el conflicte amb la marca va començar fa dos mesos, quan la marca de galetes, pertanyent al grup Adam Food, es va oposar al registre sol·licitat per l’entitat veïnal per suposades semblances gràfiques entre ambdues.

La resolució del 19 de gener concedeix la marca Fira del Llonguet a l’associació i desestima l’oposició de Marbú Dorada, argumentant que hi ha suficient diferència en els seus elements fonètics i denotatius, i que l’aprofitament de la reputació aliena, que Marbú Dorada alega, «no es produeix». L’OEPM recull els arguments per l’advocat Josep Magraner, del despatx Sebastià Frau Advocats, en representació de l’entitat veïnal palmesana.

Finalment, l’associació veïnal ha recordat en la seva nota que la fira és una iniciativa sense ànim de lucre que ha nascut per recuperar l’ús del llonguet en els àmbits alimenticis dels palmesans i promocionar el producte local de Ciutat.