Es posa en marxa BlueIslands per a l’anàlisi de l’impacte del turisme en la generació de residus

tribuna-mallorca-blueislands

Tribuna Mallorca / Dimarts 24 de gener de 2017

La directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, ha viatjat aquesta passada setmana a Xipre per assistir a la presentació del projecte europeu BlueIslands, on s’han definir les tasques que cada soci ha de dur a terme, entre ells el Consell de Mallorca.

BlueIslands és un projecte en el qual tan sols hi participen illes de la zona mediterrània i a través del qual s’analitzarà com afecta l’estacionalitat turística a la generació de residus. Durant la reunió a Xipre, país que coordina el projecte, Canals va explicar les competències i la feina que es duu a terme a la direcció insular que ella dirigeix i va fer una radiografia de la realitat actual de Mallorca vers els residus.

Concretament, el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca durà a terme tasques tècniques d’estudi i posarà en marxa una campanya de sensibilització turística per fomentar el reciclatge. Un dels principals problemes amb els quals es troben molts de turistes és que no per tot Europa s’utilitza el mateix sistema ni els mateixos símbols per identificar la recollida selectiva. Per això, serà molt útil poder posar en marxa una campanya a on s’informi els visitants de manera clara com s’ha de separar de manera correcta. Per dur a terme aquesta feina, el Consell de Mallorca comptarà amb un pressupost de 210.118 euros, dels qual el 85 % serà finançat per la Unió Europea i la resta per la institució insular.

Al projecte hi participen 13 entitats o institucions de sis països diferents (Grècia, Croàcia, Itàlia, Malta, França i l’Estat espanyol), coordinats pel Ministeri d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient de Xipre. El pressupost total del projecte és de 2,7 milions d’euros.