Esquerra Republicana reclama un pla d’ajudes pels municipis afectats pel temporal

tribuna-mallorca-esquerra

Tribuna Mallorca / Dimecres 25 de gener de 2017

Esquerra Republicana presentarà un seguit d’iniciatives parlamentàries per demanar explicacions al Govern espanyol sobre la gestió sostenible que ha dut a terme fins ara al litoral balear i reclamarà també a l’Estat que actuï davant les conseqüències del temporal marítim del cap de setmana del 20 al 22 de gener.

Inicialment, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat, per mediació del senador Bernat Picornell, ha registrat a la cambra alta una moció en què es demana engegar un pla d’ajudes per als ajuntaments que hagin vist danyats el seu espai urbà i el seu territori.

El grup parlamentari a la cambra alta demana també procedir a les tasques de restitució i restauració del litoral marítim i de les platges afectades, a més d’engegar un Pla del Litoral que compti amb la participació de tots els actors institucionals així com col·lectius afectats (pesca i turisme), per a la gestió sostenible del litoral marítim.

En el text de la moció, que s’haurà de debatre en la comissió de Medi Ambient, el senador Bernat Picornell denuncia que els desperfectes patits a la costa balear “posen de manifest l’oblit al qual ha estat postergada la gestió del litoral i de les platges en l’Estat espanyol”.”El litoral mediterrani porta patint més de mig segle d’intervencions insostenibles que li confereixen una extrema vulnerabilitat i fragilitat quan es produeix un temporal marítim”, argumenta.

A banda d’aquesta iniciativa parlamentària, Esquerra Republicana preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Senat. A més, formularà també una sèrie de preguntes per a la seva resposta escrita, com ara: “Quines han estat les principals accions de regeneració de platges i litoral a les províncies de Girona, Barcelona, Tarragona, Castelló, València, Alacant i a les Illes Balears, durant els anys els dos últims anys?” o “Quina quantitat de diners es va pressupostar en els anys 2015-2016 per a la gestió i regeneració d’aquestes mateixes zones?”. Al mateix temps, es demanarà una reunió amb la Dirección General de Costas.

La moció s’ha treballat amb els càrrecs electes d’Esquerra Mallorca, que des del mateix cap de setmana han volgut posar fil a l’agulla per solucionar una situació endèmica al litoral de l’illa.