Mallorca se suma a l’allau de suport a Mas, Rigau i Ortega | #9NSomTots

tribuna-mallorca-9n-tsjib

Tribuna Mallorca / Dimarts 07 de febrer de 2017

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per donar suport a Joana Ortega, Irene Rigau i Artur Mas. Mentre a Barcelona milers de persones han rebut i acompanyat fins els jutjats els acusats, a altres ciutats dels PPCC, com ara Perpinyà i Palma, s’han realitzat concentracions de suport.

La concentració de Palma ha estat convocada per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), el Grup Blanquerna i l’Obra Cultural Balear (OCB). A l’acte s’hi han pogut veure personalitats polítiques de MÉS, com David Abril o Bel Busquets, així com representants de multitud de plataformes i associacions relacionades amb la llengua, la cultura i la política illenca.

Jaume Mateu, president de l’OCB, ha declarat que es tracta d’un judici “en contra de la llibertat d’expressió” i amb un caràcter clarament polític; Tomeu Martí, president del Grup Blanquerna, ha dedicat les seves paraules a la “solidaritat i germanor” amb les quals els catalans aspiren a construir la República Catalana; Tòfol Soler, president de l’ASM, ha remarcat “el dret i la voluntat del poble” de decidir el seu futur; i per últim, el president de la plataforma Avancem, Miquel Oliver, ha llegit el manifest, on deixava veure la dura sentència amb la qual s’intenta silenciar i frenar un procés que està entrant en la seva fase final.

A les xarxes, sobretot a Twitter, s’han emprat els hashtags #6FSomTotes, #9NSomTots, #LoveDemocracy, #CataloniaDemocracyTrail i s’han reutilitzat d’altres com ara #9N. Aquests hashtags són una de les millors formes de fer-se una idea i poder veure de la mà dels participants, a peu de carrer, l’ambient i el tipus de missatge que ha estat donant Catalunya al món durant aquest dia 6 de febrer: solidaritat, germanor i un únic rumb.

Finalment, tot i que l’acte ha transcorregut amb normalitat i sense incidents, una dotzena de policies espanyols han estat envoltant la concentració permanentment i només han hagut d’actuar per la breu intervenció d’un home que cridava consignes espanyolistes. L’acte ha finalitzat amb el cant de ‘L’estaca’, de Lluís Llach, i amb la realització d’una fotografia conjunta de tots els i les assitentes.