El Consell aprova impulsar el canvi de nom de l’aeroport de Palma

aeroport-palma

Tribuna Mallorca / Divendres 10 de febrer de 2017

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat, aquest dijous, una declaració institucional en què insta l’Ajuntament de Palma, el Parlament i el Govern a assumir i defensar la proposta de canvi de nom de l’aeroport de Palma.

Així, han estat d’acord en la conveniència que l’aeroport de Palma passi a anomenar-se Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca. Les raons esgrimides són que el transport aeri «sigui decisiu en el nostre progrés econòmic, ja que el 90 % de visitants arriba per aquesta via». A més, «la immensitat de la figura de Ramon Llull com la internacionalitat de la seva obra i vida ens obliguen a complementar la feina feta amb una major projecció exterior».

La declaració espera amb aquest canvi una «transformació de la imatge que es projecta de la nostra illa». Així mateix, creuen que ajudaria a la feina que es fa per «rompre amb la imatge turística de la Mallorca de només sol i platja, mostrant i demostrant als qui ens volen visitar i als qui ens visiten que tenim una cultura riquíssima».

A més, han posat exemples de nomenclatures similars a aeroports de ciutats com Florència, Granada, Liverpool i Nova Orleans.

Per acabar, el ple de la institució insular proposa i demana que l’actualment anomenat Aeroport de Palma de Mallorca rebi el nom d’Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca i «proposa als ajuntaments -molt en especial el de Palma-, al Parlament, al Govern i a totes les institucions interessades que assumeixin i defensin aquesta proposta».