Manifestació per l’acollida aquest dissabte a Palma

tribuna-mallorca-volem-acollir

La iniciativa A Mallorca VOLEM acollir ha convocat una manifestació per l’acollida per aquest dissabte, 18 de febrer, que sortirà a les 18.30 hores des de la Plaça Major de Palma.

Aquest moviment sorgeix de la voluntat d’adhesió des de Mallorca a la campanya Casa Nostra Casa Vostra que treballa per fer visible la realitat que viuen les persones migrades i refugiades.

«A Mallorca convivim amb persones de la resta de l’Estat, persones de totes les cultures, de tots els països, i de totes les creences. Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. Per això, volem reivindicar els drets de totes aquestes persones manifestant-nos dia 18 de Febrer, iniciant la marxa a les 18:30 a la plaça Major de Palma per cridar ben fort: VOLEM ACOLLIR!»

RECORREGUT MANIFESTACIÓ

  • Plaça Major
  • Carrer de Colom
  • Carrer Palau Reial
  • Carrer de la Victòria
  • Carrer Conqueridor
  • Carrer de Maroto i Tous
  • Delegació de Govern
  • Passeig del Born

Un pic finalitzat el recorregut es farà una performance anellant armilles a les faroles similars a les que porten les persones quan s’embarquen a les pasteres i es llegirà el manifest mentre els assistents a la manifestació encenen espelmes representant la llum dels fars dels ports. Es llegirà el manifest per finalitzar l’acte.

Els organitzadors, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, són una entitat que treballa en l’àmbit del lleure amb joves fent servir l’educació en valors i promovent la solidaritat i la pau. És per això, que han trobat necessari adherir-se a la campanya Casa Nostra Casa Vostra que ha organitzat un concert solidari al Palau Sant Jordi de Barcelona el pròxim 11 de febrer, així com una manifestació amb el mateix objectiu a la Ciutat de Barcelona dia 18 de Febrer.