Aurora Picornell serà nomenada filla predilecta de Mallorca

Tribuna Mallorca | Dissabte 26 de març de 2017

La junta de portaveus del Consell de Mallorca ha acordat nomenar l’activista Aurora Picornell, també coneguda com ‘La Pasionària de Mallorca’, filla predilecta de Mallorca.

L’acte es realitzarà el 24 d’abril, en commemoració del primer govern del Consell Insular de Mallorca com a institució moderna en 1979.

A més, es lliuraran cinc Medalles d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca a diferents entitats o persones. El grup de recerca en estudis de gènere de la Universitat de les Illes Balears (UIB) serà guardonat per la seva continuïtat en els estudis de gènere que s’iniciaren en els anys 70 i la seva feina per generar literatura i assajos sobre la temàtica de la dona.

També es premiarà al CIDE (Centre Internacional d’Educació) en commemoració del seu 50 aniversari, sent la primera cooperativa d’educació i utilitzant l’educació integral. Un altre premiat és el músic i promotor cultural Toni Torrens Gost, per la seva labor des de principis dels 90, de foment de les festes i tradicions populars, especialment la festivitat de Sant Antoni al barri de Gràcia de Barcelona.

Així mateix, s’ha triat entre els premiats a la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep, en commemoració del seu 110 aniversari i per la seva labor sense ànim de lucre. Finalment, es reconeixerà a l’Associació de Persones Sordes de Mallorca, en commemoració de la seva 75 aniversari a càrrec de Margarita Jofre, la primera dona que va formar una associació en l’àmbit estatal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*