Condemna de presó per tuitar acudits sobre Carrero Blanco

Tribuna Mallorca | Dimecres 29 de març de 2017

Cassandra, una jove murciana que va realitzar una sèrie de tuit amb acudits sobre Carrero Blanco, ha estat condemnada per l’Audiència Nacional, per un delicte d’humiliació a les víctimes del terrorisme. La jove va realitzar 13 comentaris, en el seu compte personal de Twitter, sobre el militarista, feixista i mà dreta de Franco, Luis Carrero Blanco. Segons l’Audiència, aquests tuits constitueixen «menyspreu, deshonra, descrèdit, burla i ofensa a qui ha patit el terrorisme».

La Secció Quarta de la Sala Penal conclou que no resulta convincent la declaració de la tuitera, qui va defensar que la seva intenció era «simplement fer humor» amb aquestes publicacions emmarcades en el debat de l’aprovació de Llei de Seguretat Ciutadana, al març de 2015, i per les quals el ministeri fiscal va demanar un any de presó.

Segons la Sala, frases com ara «Henry Kissinger va regalar a Carrero Blanco un tros de lluna i ETA li va pagar un viatge a ella» o «Spiderman vs Carrero Blanco» acompanyades en ocasions d’«eloqüents imatges» reforcen «encara més el seu caràcter de descrèdit burla i mofa a una víctima del terrorisme per més que l’atemptat contra l’expresident del Govern del règim franquista tingués lloc el 1973» ja que la «xacra del terrorisme persisteix».

Auesta jove murciana de 21 anys va insistir en el fet que els acudits que va tuitar es fan habitualment: «En multitud de llocs d’Internet, en el dia a dia, o per figures d’autoritat com el meu professor d’Història». Ha insistit que aquests comentaris no poden ser entesos com enaltiment del terrorisme.

Finalment, el procés legal ha acabat amb la condemna d’un any per enaltiment de terrorisme, amb tot el que això suposa, com ara la retira d’ajudes econòmiques de l’Estat o les beques universitàries.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*