Temps foscos, obscurs…en dies d’alegria

Començam el període oficialment dedicat a la festa, a l’alegria. Des de fa setmanes els llums de Nadal il·luminen els nostres carrers, més els del centre que de les barriades, per induir-nos a les compres als comerços degudament preparats amb els “motius” nadalencs.

Ara ja, amb l’arribada del solstici d’hivern el dissabte 21, no podem amagar-nos, ja els infants i joves han començat les vacances escolars, el fred, la pluja i el vent, estam immersos en els dies de festes i trobades familiars.

Trobades que convé, enguany, siguin en pau i bon rollo. Hem viscut una tardor molt moguda, vivim temps difícils, i no convé que caiguem en els paranys d’aquells que provoquen debats encesos, no tant per aclarir dubtes, sinó per veure qui té més raó que l’altre. Hem d’anar vius, cal anar en compte i cercar el repertori d’acudits sobre els anuncis de la loteria, sobre els youtube més famosos…tot això si , com passa a les millors famílies, teniu parents de tots els colors ideològics.

Perquè són temps foscos, obscurs, com diu el títol. Tant aquí, amb un partit amb majoria a les principals institucions -ajuntaments, consells, govern autonòmic, que fa de la lluita ideològica l’única eina de gestió: retalls en serveis públics essencials com salut, educació, serveis socials, mentre no disminueix la despesa en dietes, càrrecs d’assessors, o festes a Cabrera, per posar un exemple. Partit popular que sense cap vergonya retira l’assistència sanitària a les persones que no tenen papers, persones que han vingut a treballar i viure aquí fugint de la fam o de la persecució política. Partit popular que posa al capdavant de la Conselleria d’educació, una persona que confessa que no en sap res, i que llegeix traduccions sense adonar-se’n del ridícul fins a la tercera, per esmentar la darrera i més famosa. Partit popular que aprova un decret de TIL sense escoltar ningú, menyspreant la voluntat lliurement expressada als carrers de les quatre illes. Partit que aprova una llei de símbols en solitari, amb menyspreu a la cambra legislativa, als informes jurídics contraris.

Partit Popular que a l’Estat té un govern també de majoria absoluta, envoltat de casos de corrupció des de les Illes Balears fins a Madrid, passant per València, i que sense cap vergonya anuncia una llei de seguridad ciudadana que ens retorna a temps passats afortunadament. Un govern del Sr.Rajoy que envia a les Corts una nova llei d’interrupció voluntària de l’embaràs que deroga la del 2010 i ens torna a situar l’avortament com a delicte, excepte alguns supòsits. Que retorna les dones a situacions d’haver de demanar permís per avortar.

Temps foscos, obscurs, de retrocessos en les llibertats individuals i col·lectives, per una acció de govern de majoria absoluta guanyada sense anunciar aquestes mesures.

I aquests temps, en dies d’alegria. Independentment de les creences personals, dies de festes, de regals, de retrobaments familiars, que ens han de donar la necessària pausa per a carregar piles, i carregar-nos de coratge i valentia per continuar amb la lluita.

Per carregar-nos d’optimisme de la voluntat, que amb el pessimisme de la intel·ligència, siguem capaços de continuar resistint i guanyant més i més persones de bona voluntat, per aquesta imprescindible lluita per a transformar aquesta situació, per canviar aquests temps foscos.

Més prest que tard tornarem als dies amb llum,per caminar -no sense dificultats- cap a una societat més justa, més solidària, més igual. MOLTS D’ANYS i BONES FESTES!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*