Mariano Rajoy declararà com a testimoni del cas Gürtel

tribuna mallorca rajoy gurtel

Tribuna Mallorca | 19 d’abril de 2017

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, declararà davant els tribunals com a testimoni del cas Gürtel. Així ho ha anunciat el tribunal a petició de l’acusació popular que exerceix l’Associació d’Advocats Demòcrates per Europa (ADADE). Això ha estat possible tot i l’oposició de la Fiscalia, que s’havia pronunciat en contra de la declaració de Rajoy, i l’advocat del mateix PP que també s’oposava a la compareixença.

Dos dels tres magistrats ha considerat «necessari i imprescindible» la compareixença de Rajoy, tot i que encara es desconeix la data de la citació i la manera en què el president del Govern espanyol haurà de declarar. «Per majoria la Sala considera aquesta prova admissible», ha expressat el president del tribunal, Ángel Hurtado.

El cas Gürtel suma, per ara, uns 300 testimonis que han hagut d’anar a declarar per qüestions de corrupció política i empresarial. La majoria dels testimonis han estat dirigents del PP, com ara Rodrigo Rato o Jaime Mayor Oreja. Aquest dijous és el torn d’Esperanza Aguirre, qui també passarà a dir la seva en relació a la corrupció del seu partit.

ADADE considera rellevant la declaració del president espanyol en el cas que investiga els pagaments a la trama corrupta dirigida per Francisco Correa, tot i que la major part de les acusacions s’hi mostren en contra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*