Le Pen i Macron es disputaran la presidència francesa el 7 de maig

tribuna mallorca le pen frança eleccions

Tribuna Mallorca | 24 d’abril de 2017

La dirigent del Front Nacional, Marine Le Pen, i el del moviment En marche!, Emmanuel Macron, han obtingut els dos millors resultats a les eleccions presidencials celebrades a França. La segona volta, que se celebrarà el 7 de maig, decidirà quin dels dos candidats arriba a la presidència francesa.

Le Pen ha obtengut el 24,38 % dels vots en la primera ronda electoral, amb 20 milions de vots escrutats. El segon ha estat Macron, amb el 22,19 %.

Per la seva banda, el candidat François Fillon ha quedat en tercera posició amb un 19,63 %, mentre que en quarta posició figura Jean-Luc Mélenchon amb un 18,09 % dels sufragis. La jornada de votació ha conclòs sense incidents a les 20.00 hores a les ciutats, una hora més tard que a la majoria de les localitats.

La llei francesa estableix un sistema de votació en dues voltes, llevat que en una primera ronda algun dels candidats obtengui més del 50 % dels vots. Les urnes tornaran a obrir-se el proper 7 de maig, per triar de forma definitiva el substitut de François Hollande.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*