Mallorca es mobilitza per l’1 de maig

tribuna mallorca 1 de maig

Tribuna Mallorca | 2 de maig de 2017

A la plaça d’Espanya s’han congregat diverses manifestacions, convocades pels sindicats de les Illes, en què prop de 2.000 persones han reclamat que es millorin les condicions laborals i han demanat que es deroguin les reformes laborals.

La concentració més multitudinària ha estat l’organitzada pels sindicats UGT i CCOO, que ha finalitzat al passeig del Born amb un discurs dels secretaris generals dels dos sindicats, José Luís García (CCOO) i Alejandro Texías (UGT). Els manifestants han realitzat el recorregut proveïts d’armilles reflectores, xiulets, pancartes amb missatges reivindicatius i banderes, en un dia en què el bon temps els ha acompanyat.

Un cop dalt de l’escenari, García ha assegurat que encara queden «moltes coses per canviar» i ha remarcat que la sortida de la crisi «no arribarà a la classe treballadora si no està organitzada». Així mateix, el secretari general de CCOO ha estat molt crític amb les reformes laborals i ha explicat que amb elles «s’ha aconseguit precaritzar el treball, principalment de dones, immigrants i joves».

Igualment, coincidint amb García, ha demanat de forma reiterada la derogació de les dues reformes laborals, ha sol·licitat a les patronals que «escoltin als treballadors» i al Govern que posi en marxa un pla de xoc per l’ocupació i que s’estableixi un Salari Mínim Interprofessional de 1.000 a final de la legislatura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*