Els catalans als camps nazis

tribuna-mallorca-QL-catalans-camps-nazis

quellegeixes.cat | 6 de maig de 2017

Els catalans als camps nazis (1977) demostra que l’holocaust, el fenomen més terrible de la història contemporània, va afectar directament molts catalans i espanyols. L’obra extraordinària de Montserrat roig constitueix un monument a la memòria heroica d’aquests homes i dones. A través de molts i diversos testimonis, l’autora traça un realt complet de l’odissea dels deportats catalans i ens permet comprendre què volia dir sobreviure en el món espectral dels camps de mort i com, enmig de l’horror, alguns eren capaços, encara, de lluitar per la llibertat i la dignitat. A més, completant el valor testimonial i historiogràfic del seu treball, Montserrat Roig aporta una extensa documentació, relativa sobretot al camp de Mauthausen, i ho il·lustra amb testimonis colpidors, incloent-hi la llista de tots els deportats morts a Mauthausen i altres lliestes complementàries.

Trobaràs molt més a quellegeixes.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*