La cova de l’últim gimneta

tribuna mallorca QL cova ultim gimneta

quellegeixes.cat | 6 de maig de 2017

*GIMNETES: Soldats auxiliars grecs armats amb fona. Habitants de les illes Gimnèsies (nom grec de les Illes Balears de Mallorca i Menorca)

Novel·la Història Ficció de la cultura dels Talaiots a l’illa de Mallorca. La troballa d’una obra, d’edició única, rescata uns fets succeïts a l’any 123 a.C. a l’illa de Mallorca.

En un relat ple de detalls, centrat en l’esdevenir de la gimneta Kara, on s’exposa una part de la història de la conquesta de Mallorca pels romans. Un moment en el qual, a l’arxipèlag de les futures Baleàrides es trobaren tres cultures: la dels Foners o Gimnetes, data en el que s’iniciaria el seu declivi definitiu; la dels últims Púnics de la Mediterrània amb el centre a Ybsm (Ebussus), i la Romana, en expansió, al període poc abans dels finals de la República. Les diferents tribus, clans i personatges indígenes —amb noms d’arrel ibera per donar-li més realisme— t’endinsen en una història de desamor amb flaire marinera i a Mare Nostrum, a terra dura d’illa i a lluita desigual d’un poble únic que va fer recular als romans, encara que només una vegada, i que pretén despertar més curiositat cap a una de les cultures més autèntiques, encara molt desconegudes, dels Foners, Gimnetes o Llançadors, com s’anomenen, entre d’altres, a la novel·la.

Un relat divertit i que et transporta a fa més de dos milers d’anys. Un clam a favor del nostre patrimoni, la cultura talaiòtica, que, sense cap dubte, hauria de ser de la Humanitat, a Mallorca on ha estat molt més mal tractada pel pas del temps i per l’home.

Comentari sobre el llibre:
Novel·la d’aventures, història ficció i intriga, sobre una temàtica poc coneguda; la cultura dels Talaiots a l’illa de Mallorca.

Diferents escenaris van desenvolupant-se i teixeixen una trama que conflueix en final inevitable, però esperançat. Capítol a capítol la intriga creix, un tetx on hi conviuen passió, aventures, bruixeria, traïdoria, desventura, tradició, drama, lluita i esperança.

Trobaràs molt més a quellegeixes.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*