Emmanuel Macron s’imposa a les eleccions franceses amb més del 65 % dels vots

tribuna mallorca emmanuel macron frança

Tribuna Mallorca | 7 de maig de 2017

«Amb humilitat, determinació i dedicació, serviré a França en nom vostre», ha declarat Emmanuel Macron, nou president de França.

Aquest diumenge s’han celebrat les eleccions franceses, una cita que ha dut a les urnes les propostes de Marine Le Pen (Front Nacional) i Emmanuel Macron (En Marxa), els dos candidats que més vots varen rebre fa unes setmanes en la primera tria de candidats. Aquesta primera votació va deixar fora de joc els partits progressistes i d’esquerres, presentant un panorama de tria entre dreta capitalista i més dreta ultranacionalista.

Les valoracions, sondejos i enquestes realitzades durant tota la jornada a la sortida dels col·legis electorals ja donaven per guanyador al candidat d’En Marxa, Macron, qui finalment s’ha imposat amb un 65’1 % dels vots. Mentre que la contrincat del Front Nacional s’ha hagut de conformar amb el 34’9 % dels vots.

A la Catalunya Nord, Le Pen apenes ha superat el 45 % dels vots, mentre Macron ha superat el 56 %. Els vots per al partit del Front Nacional es concentren a la plana i el litoral, mentre la resta de territoris decanten el seu suport cap a la formació de Macron, En Marxa.

Per tant, França inicia una nova etapa amb l’entrada del nou inquilí de l’Elisi. Macron ha insistit a dir que un dels seus objectius serà reconstruir la unitat del poble francès i defensar els lligams entre Europa i els ciutadans, «el projecte d’Europa i els seus valors».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*