Jornada d’excursió i voluntariat a la Trapa, amb el GOB i Joves de Mallorca per la Llengua

tribuna mallorca jmpl gob excursio la trapa voluntariat

Tribuna Mallorca | 19 de maig de 2017

En el marc de la nova campanya Enfilam Mallorca, Joves de Mallorca per la Llengua ha organitzat conjuntament amb el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) una excursió guiada amb activitats de voluntariat a la Trapa (Andratx). La jornada està programada per al dissabte 24 de maig.

Aquesta és la primera de les excursions que l’entitat juvenil té pensades fer durant aquesta campanya per coordinar i cohesionar el moviment juvenil de l’illa, tirar endavant iniciatives en comú i dignificar la història de Mallorca com una manera de contribuir a l’autoestima dels mallorquins i les mallorquines.

Així com expliquen des de l’entitat, es tracta d’un itinerari Palma-Andratx-Trapa amb el guiatge a càrrec de membres del GOB, «que ben bé ens explicaran les fites, llocs, oficis, etc. més interessants d’aquest lloc». En arribar a dalt, començarà el treball de voluntariat fins a l’hora de dinar i després de dinar es baixarà.

La Trapa és una finca de muntanya de 81 hectàrees situada al sud-oest de la Serra de Tramuntana, al terme municipal d’Andratx i just enfront de l’illa de la Dragonera. Va ser adquirida el 1980 pel GOB gràcies al suport popular, institucional i d’entitats amb l’objectiu de preservar-la i conservar els seus valors amenaçats per un projecte de parcel·lació i urbanització. Actualment, de la mà del GOB, i gràcies a la col·laboració altruista de nombrosos grups de voluntaris, que col·laboren en les seves tasques de gestió i conservació, la Trapa s’ha consolidat com una gran eina per promoure l’excursionisme, la recerca científica, l’educació ambiental i la conservació de la natura.

Des de Joves de Mallorca per la Llengua han habilitat un grup de WhatsApp per tal d’organitzar-se amb la gent que s’hi vulgui sumar a l’experiència. «Si hi estau interessats, només heu d’enviar-nos un missatge privat o enviar un missatge a aquest número: 601370089». A més, com expliquen, si hi ha gent suficient hi haurà un servei de bus gratuït per facilitar el desplaçament.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*