Palma tanca la porta als ultracatòlics d’HazteOir i els convida a marxar de l’illa

tribuna mallorca hazteoir palma transfobia lgtbifobia valores en baleares

Tribuna Mallorca | 3 de juny de 2017

El president del grupuscle ultracatòlic HazteOir, Ignacio Arsuaga, finalment no ha pogut dur a terme la conferència contra els drets LGTBI ‘¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio?’ a Palma.

La conferència, prevista en el marc de la visita del president a Palma convidat per Valores en Baleares, ha canviat al llarg de la setmana de localització ja que cap empresa ha accedit a llogar-los un espai. Finalment, han optat per comparèixer al carrer Mateu Obrador de Palma, just davant del darrer local que els ha rebutjat la reserva.

Megàfon en mà, Arsuaga ha començat la conferència, davant una desena d’assistents i mitjans de comunicació, enviant missatges contradictoris en explicar primer que ha rebut molt bona acollida a Mallorca i tot seguit denunciar que tot allò que li ha passat a Palma li ha passat «a altres ciutats» on ha anat.

Acompanyat del president de Valores en Baleares i del president de PROA, la nova escissió del PP, Arsuaga ha centrat el seu missatge a negar la transfòbia de què se l’acusa amb insinuacions sobre el «trastorn d’identitat sexual» i la «ideologia de gènere imposada». A més, l’autodenominat «dissident» ha atribuït totes les mostres de rebuig que ha rebut al llarg d’aquests dies a «l’establishment polític balear» i a Podem. «El que intenten és fer-nos callar amb autobusos, banderes, denúncies i escarnis».

El president d’HazteOir ha fet referència a la Llei LGTBI aprovada al Parlament com una llei «d’adoctrinament sexual que retalla les llibertats fonamentals d’educació dels nins». «Aquestes lleis el que aconsegueixen és que els nins sofreixin disfòria de gènere, que és una patologia que té tractament», ha sentenciat.

Uns minuts després de començar, les declaracions s’han aturat per la presència d’un grup de manifestants pels drets LGTBI amb una pancarta amb el lema ‘Hi ha nines amb penis i nins amb vulva’. Tot seguit, un dels seguidors d’HazteOir ha intentat arrancar-los la pancarta violentament i ha hagut d’intervenir la policia.

Després d’uns moments de tensió, hi ha hagut un intercanvi de càntics per finalitzar amb la dissolució de l’acte. Abans de la retirada, un dels seguidors d’HazteOir s’ha dirigit als manifestants alçant el braç cridant ‘Feixista, a molta honra’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*