Estimada Ijeawele: Manifest feminista en quinze consells

tribuna mallorca QL manifest feminista quinze consells

quellegeixes.cat | 5 de juny de 2017

Aquest llibre reprodueix una carta que Chimamanda Ngozi Adichie, una gran veu en la lluita per la igualtat dels gèneres, va escriure a la Ijeawele, una amiga d’infantesa, després que aquesta li demanés consell per educar la seva filla com a feminista. Chimamanda elabora en quinze punts un veritable manifest que va més enllà del cas personal de la Ijeawele, i que ens recorda a tots, homes i dones, joves i adults, africans o no africans, la gran responsabilitat que tenim per aconseguir, mitjançant l’educació i l’exemple en el dia a dia, que les nenes i els nens del futur visquin en llibertat en una societat veritablement igualitària.

Comentari sobre el llibre::
Des que el “Manifest feminista en quinze consells” va sortir a les llibreries que tenia moltes ganes de que caigués a les meves mans. El primer assaig de Adichie “Tothom hauria de ser feminista” em va sorprendre: no va néixer pas com un llibre, sinó com una xerrada que va revolucionar la xarxa. Aquesta segona part, té un origen no menys poc convencional: es tracta d’una carta que Adichie va escriure a una amiga d’infantesa que li demanava consell sobre com educar la seva filla en el feminisme.

Les anècdotes, reivindicacions i punyents crítiques de Adichie tornen a ser presents en aquest petit llibre, però que això no us enganyi… ambdós són igual d’importants i necessaris perquè aprofundeixen en temes diferents. A “Tothom hauria de ser feminista” Adichie contrarestava la majoria d’arguments que s’esgrimeixen contra el feminisme i feia una crida a canviar la nostra societat, mentre que a “Manifest feminista en quinze consells” ens explica com començar a fer-ho des del primer dia.

Pots llegir-ne més al web quellegeixes.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*