Data, pregunta i suport popular

tribuna mallorca referendumCAT dataipregunta

Tribuna Mallorca | 12 de juny de 2017

El divendres passat, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar la pregunta del referèndum sobre la independència de Catalunya: ‘Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?’. Un referèndum que se celebrarà el dissabte 1 d’octubre. A l’acte de divendres hi havia el vicepresident, Oriol Junquera, i tot l’Executiu, reunits al Pati de Tarongers de la Generalitat, tot just després de realitzar una reunió extraordinària. Els diputats de JxSí i de la CUP al Parlament hi varen acudir per presenciar l’anunci de la data i la pregunta.

Dos dies després, el diumenge dia 11 de juny, les entitats sobiranistes Òmnium, ANC i AMI, han realitzat una concentració a Montjuïc, que a banda de visibilitzar el suport al govern després de l’anunci de la data i la pregunta, ha servit per realitzar un primer acte unitari i multitudinari a favor del referèndum de l’1 d’octubre.

L’acte ha començat puntual a les 12.00 hores, en un escenari situat a les quatre columnes de Puig i Cadafalch, un lloc simbòlic situat davant el Palau Nacional de Montjuïc.

L’acte ha comptat amb l’assistència de representants de tots els partits a favor de referèndum, a banda de les entitats convocants. Al voltant de les fonts de Montjuïc i per tota l’avinguda Maria Cristina s’han aplegat milers de persones, 40.000 segons els organitzadors de l’acte.

L’encarregat de llegir el manifest de suport al referèndum i a la Generalitat ha estat Pep Guardiola, en aquests moments entrenador del Manchester City i un dels catalans més internacionals actualment. En el seu discurs, que ha llegit en català, castellà i anglès, Guardiola ha assegurat que «l’única sortida és votar amb l’Estat en contra», després que s’hagi intentat tot. Després ha estat el torn de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana; Jordi Cuixart, d’Òmnium Cultural, i Neus Lloveras, presidenta de l’AMI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*