Mallorca Lliure! neix per reivindicar una Mallorca justa i digna

tribuna mallorca lliure campanya

Tribuna Mallorca | 23 de juliol de 2017

El passat dijous, dia 20 de juliol, es va presentar públicament Mallorca Lliure!. Es tracta d’una campanya per reivindicar una Mallorca justa i digna, que pugui gestionar tots els seus recursos i fer front als reptes de futur sense necessitat de cap tutela. Una iniciativa que pugna per aconseguir una illa que sigui el millor lloc del món; referent en drets i equitat social. Mallorca Lliure! vol ésser una eina que abraci moltes sensibilitats i ideologies que persegueixin la millor Mallorca possible.

Per això, la campanya vol dur el debat de la plena sobirania al carrer i al debat públic. Se centra en la idea d’un sobiranisme social i transversal com a eina útil per a la majoria de la població de Mallorca. Mallorca Lliure! es vol desvincular de discursos identitaris. En aquest sentit, la portaveu Bel Vives ha apuntat que «això no va d’on se sent o ve cadascú sinó de cap a on anam com a poble».

La iniciativa vol superar l’etapa actual entenent que l’autonomisme està esgotat i cal fer avançar Mallorca cap un nou estatus polític. Això per poder fer front a problemàtiques històriques com l’espoli fiscal i dels recursos però també a les actuals. La portaveu Maria Payeras ha afirmat que és necessària «una Mallorca lliure de massificació turística, de prospeccions petrolíferes, de corrupció i de contractes de tres euros l’hora».

Per la seva banda, la també portaveu Carme Gomila ha afirmat que «Mallorca ha de ser el que els mallorquins vulguin que sigui». Des de la campanya es vol transmetre la idea que ha de ser la ciutadania de l’illa la responsable de gestionar el patrimoni mediambiental i econòmic i del capital social i humà.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*