Una al·lota esglaia Mario Draghi

Una jove de 21 anys, Josephine Whit, va botar damunt la taula del President del Banc Central Europeu llançant fulls de mà i confeti d’or i exclamant: acabem amb la dictadura del BCE! Na Josephine es considera activista free-lance, abans havia estat del col·lectiu FEMEN.

Un esglai pel senyor President Draghi. Els fulls deien :Avui només sóc una papallona que t’envia un missatge, però espanta’t, tornarem”. Som amos de les nostres vides”, i que no som “les fitxes del joc d’apostes del BCE, per jugar, per vendre, per veure’ns devastats “
Quin ensurt! Un missatge senzill i clar, que diu veritats com a punys, que no agraden gens als senyors del BCE.

Hem de recordar que aquesta acció, individual, agosarada, es va fer a la roda de premsa on aquest dirigent plantejà que l’Estat espanyol havia d’endurir encara més la reforma laboral:
Espanya encara ha de reduir l’enorme dualitat [que es manifesta en un enorme percentatge de contractes temporals i de treball de mala qualitat], i ha de fer esforços pel que fa a les polítiques actives d’ocupació. Les tres reformes laborals des del 2010 no han impedit que la taxa d’atur continuï clarament per sobre del 20%, ni han aconseguit suavitzar un dels mals enquistats al mercat de treball: l’esmentada dualitat.

En volíeu més? Idò tassa i mitja! Sense cap vergonya exigeixen més i més… Com deia el full de na Josephinne no som les fitxes del joc d’apostes del BCE malgrat el Sr.Rajoy, el Sr De Guindos i altres ho creguin.

1429102751_060985_1429102850_album_normalNa Josephinne ens ha fet somriure amb el seu bot com fan les del col·lectiu FEMEN amb les accions agosarades al Congrés dels Diputats contra la reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs. I amb el somriure també la reflexió, són noves formes de mostrar el descontent, la ràbia, la protesta, accions individuals que tenen un minut de glòria als mitjans de comunicació, notícies que ràpidament s’obliden dins la voràgine diària.

A la vegada que hem vist aquesta acció, al carrer allà on va el Sr.Draghi s’organitzen manifestacions de protesta a Nàpols, a Xipre, al mateix Franckfurt. Som moltes les persones arreu d’Europa que volen fer sentir la seva veu contra aquesta política monetària injusta, insolidària que treu la dignitat de les persones que pateixen les conseqüències d’aquesta crisi.

Sigui amb accions individuals que provoquen ensurts als intocables banquers, sigui amb manifestacions als carrers, hem de continuar reclamant una altra Europa. Que digui clarament NO al TTIP -acord dels EUA i Unió Europea- com diu el lema :Les persones i el planeta abans que el capital!

A Palma, com a totes les ciutats europees hem de ser moltes persones, dissabte 18, demà mateix, a la plaça de l’Olivar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*