El nostre nou col·laborador és estudiant d’Antropologia Social i Cultural a la UNED i ha treballat en el Consell d’Estudiants i a l’Institut de Ciències de l’Educació de la UIB . Actualment milita com a membre de l’Executiva de MÉS per Mallorca  

 

Àlex Moll // Dissabte, de nou, vàrem viure una jornada històrica. La Marxa per l’Educació, amb final a la tradicional diada per la llengua de l’OCB, va ser un exemple de com les lluites socials es poden ajuntar i —per què no?— tomar governs. Un dia per recordar el SUS Mallorca, el Salvem Mallorca, les Marxes per la Dignitat, Acampallengües o la manifestació dels 100.000.

Amb el 15-M com a punt de partida, els darrers quatre anys han estat de indignació, de noves iniciatives i de política en majúscules, des del teixit associatiu, des del carrer i des de les institucions, cridant tots junts SÍ: a la justícia social, a la lluita contra la corrupció, a l’educació pública, a la llengua i a la radicalitat democràtica.Com cantava Ovidi Montllor: “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.”

image Però això, per desgràcia, no basta. Hem de ser capaços de canviar la indignació per fets i de fer que les reivindicacions siguin un veritable programa de govern, que la indignació es transformi en acció per aconseguir una Mallorca més social i justa, amb l’educació que volem —pública, de qualitat, laica, amb igualtat de oportunitats i antipatriarcal—, en una illa on la nostra cultura sigui motor econòmic i els nostres joves no es vegin obligats a abandonar-la, on cuidem el petit comerç, on el territori sigui patrimoni de tots, on la dignitat no sigui una reivindicació i SÍ un fet.

Després d’aquestes mobilitzacions, no només hem de guanyar al carrer, també a les urnes. Ens toca dir SÍ a totes les nostres lluites i no només canviar el govern actual, sinó la manera de fer política, perquè no només s’escolti als ciutadans cada quatre anys.

 

“Al fin y al cabo, somos lo que hacemos para cambiar lo que somos”

Eduardo Galeano (1940-2015)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*